29.08.2021, 17:16

Помер Герой України підполковник Олександр Петраківський, що був важко поранений у 2014 році

Марина Началова | Всі новини автора
Олександр Петраківський

У День пам'яті полеглих захисників України стало відомо про смерть 33-річного підполковника Олександра Петраківського, який 7 років боровся з наслідками важкого поранення на фронті.

Трагічну звістку повідомив у Фейсбуці начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук, передає Час Пік.

Петраківський був випускником цього навчального закладу 2009 року за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями аеромобільних підрозділів». Після випуску з академії він проходив службу в одній з елітних військових частин спеціального призначення. 

У 2014 році Петраківський, будучи капітаном, очолював групу спеціального призначення Оперативного командування "Північ" ЗСУ.

"20 липня 2014 року розвідувальна група під командуванням Олександра, забезпечуючи проходження колони техніки Збройних Сил та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська, виявила засідку в районі міста Щастя і вступила у бій, що дозволило забезпечити проходження колони запасним шляхом. В ході бою Олександр Петраківський отримав важке поранення голови, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце. За це указом Президента України від 4 грудня 2014 року № 918/2014 офіцер був відзначений найвищою нагородою - званням «Герой України»", - розповів Ткачук.

Наслідки поранення були для Олександра дуже важкими. Він переніс кому, десятки надскладних хірургічних операцій, тривалу й коштовну реабілітацію, в тому числі в Польщі, Ізраїлі та США.

У 2018 році Петраківський отримав звання підполковника.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: