30.08.2021, 07:52

Україна заборонить в'їзд автомобілів на номерах невизнаного Придністров'я

автомобили с приднестровскими номерами

Одеська митниця спростувала інформацію про те, що в Україні прийнято рішення відкласти заборону на в'їзд автомобілів з придністровськими номерами.

У митниці повідомили, що інформація про відстрочку заборони руху автомобілів з Придністров'я, які не мають номерних знаків нейтрального зразка, не відповідає дійсності. Офіційна інформація оприлюднена на сторінці митниці у Facebook, передає Час Пік.

"Інформація щодо відтермінування заборони допуску до участі в міжнародному дорожньому русі автомобілів із Придністровського регіону Молдови, які не мають номерних знаків нейтрального зразка, розміщена помилково", - йдеться в повідомленні.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Україна відклала заборону до 10 січня 2022 року.

Нагадаємо, Молдова та Україна планували заборонити виїзд за кордон автомобілів з символікою невизнаного Придністров'я з 1 січня 2020 року. На прохання Кишинева, Київ переніс набуття чинності цього рішення на 1 квітня 2021 року, а після - на 1 вересня 2021 року.

З 1 вересня 2018 року жителі Придністров'я отримали можливість перереєструвати свої автомобілі, щоб отримати "нейтральні номери", які дають можливість брати участь у міжнародному русі транспорту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк