01.09.2021, 17:46

Подати заяву до РАЦСу тепер можна через "Дію"

Ольга Романец | Всі новини автора
Дия

Кабінет міністрів спростив процедуру подачі заяви до РАЦСу про намір вступити в шлюб. Тепер зробити це можна через портал державних послуг "Дія".

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 1 вересня, передає Час Пік.

Кабмін своїм розпорядженням дав добро на прийняття заяв від українців в ограни реєстрації цивільного стану через Єдиний державний веб-портал електронних послуг (за умови наявності електронного підпису), а також попередньо записуватися через нього на прийом до РАЦСу.

Також можна буде проводити оплату за адміністративні послуги через платіжні системи в режимі онлайн, без пред'явлення квитанцій.

"Подати документи про намір одружитися або сплатити адміністративний збір за цю послугу тепер можна буде через портал "Дія". Всі ці зміни спрямовані на те, щоб взаємодія людей з державою проходила максимально зручно і комфортно", - сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нагадаємо, сьогодні, 1 вересня на засіданні уряду було прийнято кілька рішень. Зокрема, про підвищення стипендії українським студентам, а також про нарахування пенсій для чорнобильців та їх сімей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: