02.09.2021, 15:03

"Схожість з мавпою із зоопарку приголомшлива": Спікер Зеленського потрапив у скандал

Спикер Зеленского

Сергій Нікіфоров, новий прес-секретар президента України Володимира Зеленського, який відвідав з робочим візитом США, опублікував на своїй сторінці в Instagram фото з Вашингтона й потрапив у скандал.

Спікер президента України опублікував в мережі фото з Вашингтона, на якому позує на тлі монумента, зведеного на честь першого президента США Джорджа Вашингтона.

Сергей Никифоров

Дивне фото, на якому Никифоров позує з висунутим язиком, розлютило багатьох українців, які вважають, що такими вчинками він принижує Україну.

"Якщо ви хочете знати чому в США несерйозно ставляться до української делегації, подивіться як офіційний спікер Зеленського відноситься до монумента, зведеного на честь першого президента США Джорджа Вашингтона. Поставте себе на місце американців - ви б мали справу з такими дикунами?", - написав депутат Київської міської ради Сергій Таран.

"Знайомтеся: а ось це - новий прес-секретар українського президента. Бороди немає, автомата калашникова теж немає, але мова є. Схожість з Мавпою із зоопарку приголомшливе. Схоже, з мізками у нового прес-секретаря ті ж трабли, що і у Юлі. Якийсь симбіоз Мендель з Молюською. Навіщо животинку в костюм нарядили, незрозуміло...", - пише політичний аналітик Олена Маркосян.

новости соцсетей

"Керівництво США відокремлює мухи від котлет. Але коли пересічний громадянин дивиться на непристойну поведінку членів "зеленої" делегації, він бачить Україну...

Можливо, через брак досвіду, можливо, через ментальну і світоглядну складову, можливо, прастимі парнямі с народа все робиться навмисне, щоб зіпсувати стосунки з США, можливо, перше, друге і третє разом, це вже не так важливо. Більша біда в тому, що нашій країні доведеться довго і важко відшкрябуватися від наслідків їхнього правління", - прокоментував вчинок спікера Зеленського блогер Ігор Вороневич.

Український політолог Тарас Березовець зазначив, що йдеться про образу одного з головних національних символів США - Меморіалу Вашингтона, одного з батьків-засновників сучасної Америки. Меморіал має набагато більш сакральний та глибокий сенс, ніж звичайний пам'ятник.

"І нарешті, момент завжди має ключове значення. Америка глибоко сумує за жертвами теракту в Афганістані, де від рук смертника загинула рекордна кількість американських військовослужбовців. Подібний вчинок в момент національної жалоби щодо однієї з національних святинь просто неприпустимий. Ось і весь комунікаційний кейс цього провалу. За який так і не принесені вибачення", - написав Березовець.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк