06.09.2021, 15:37

Три сценарії: у МОЗ України назвали умови для переходу шкіл на дистанційне навчання

дистанционка

У МОЗ України оприлюднили критерії переходу навчальних закладів на дистанційну форму навчання. Розглядається три варіанти розвитку подій.

Відповідні критерії оприлюднені на сайті МОЗ, передає Час Пік.

Так, згідно з першим сценарієм, якщо в регіоні спостерігатиметься "зелений" рівень епідеміологічної небезпеки, всі навчальні заклади працюватимуть у звичайному режимі.

У разі встановлення "жовтого" або "помаранчевого" рівнів епідеміологічної небезпеки, все залежатиме від рівня вакцинації.

"Відвідувати навчальний заклад можна за умови, якщо в ньому вакциновано не менше 80% персоналу. Освітній процес забезпечується різними формами: як дистанційно, так і безпосередньо в навчальному закладі з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог", - йдеться в повідомленні МОЗ.

За "червоного" рівня епідеміологічної небезпеки відвідування навчальних закладів буде під забороною, але з деякими винятками.

"Відвідувати навчальні заклади заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних навчальних закладів та учнів 1-4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано не менше 80% персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно", - зазначили в МОЗ.

Читайте також: У МОЗ назвали терміни введення нового локдауну в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк