12.09.2021, 07:20

Зеленський хоче провести Олімпійські ігри в Україні

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленский

Президент Володимир Зеленський планує обговорити з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) питання проведення Зимових Олімпійських ігор в Україні.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з головою МОК Томасом Бахом, який прибув до Києва для участі у святкуванні 30-річчя Національного олімпійського комітету України, передає Час Пік.

Зеленський переконаний, що Україна заслуговує стати господинею Олімпійських ігор, незважаючи на те, що "це дуже складне завдання".

"Частина нашої розмови стосуватиметься майбутнього України, скільки потрібно всього зробити, щоб наблизити можливості нашої держави і стати країною, яка зустрічатиме Олімпійські ігри. Дуже хочеться, щоб ми були такою країною", - сказав глава держави.

На даний момент в МОК визначили, що зимова Олімпіада 2022 року буде в Пекіні, зимові Ігри 2026 року - в Мілані. Вільною залишається дата 2030 року. Назвати господаря ігор-2030 МОК зможе тільки в 2023 році після жеребкування.

Нагадаємо, на Волині ініціювали перейменування одного з найдавніших міст України. Так, з назви міста Володимир-Волинський збираються прибрати приставку "Волинський".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк