22.09.2021, 17:28

Дитсадки, молодші класи та спецзаклади освіти працюватимуть навіть у "червоній" зоні: Уряд оновив правила карантину

Марина Началова | Всі новини автора

Дитячі садочки, молодші класи та спеціальні заклади освіти будуть працювати очно як у "жовтій", так і в "червоній" зонах карантину.

Таке рішення сьогодні було прийнято на засіданні Уряду, передає Час Пік.

Було прийнято відповідні зміни до Постанови про карантин № 1236.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зазначив, що при "жовтому" рівні відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з обов’язкових документів (жовтий або зелений COVID-сертифікат, міжнародне свідоцтво про вакцинацію, сертифікат про одужання).

Якщо в закладі освіти менш ніж 80% працівників, які мають один із необхідних документів, навчання має продовжуватися з використанням технологій дистанційного навчання. Шкарлет підкреслив, що освітній процес триватиме в дистанційному форматі.

Окремо міністр повідомив про роботу дитячих садочків, початкових класів і спеціальних шкіл.

"Неодноразово наголошував на тому, що вихованці дитсадків, учні початкової школи та спеціальних закладів освіти потребують безпосереднього контакту з педагогічними працівниками. Тривала "дистанційка" для наймолодших може призвести до непоновлюваних втрат у навчанні. Тому за моєю ініціативою та за підтримки Уряду сьогодні були внесені відповідні зміни до постанови КМУ", - заявив Шкарлет.

Зокрема, йдеться про такі зміни:

  • умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу НЕ поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів загальної середньої освіти. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм;
  • такий "виняток" діятиме при "жовтому" та "червоному" рівнях епіднебезпеки.

Читайте ще: Скидання штаму "Дельта" з літаків і зміна генетичного коду вакциною: МОЗ спростовує міфи про коронавірус

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк