25.09.2021, 08:30

В Україні 4 області можуть перейти в "червону" зону карантину

В Украине 4 области могут перейти в "красную" зону карантина

Кілька областей України незабаром можуть перейти в "червону" зону адаптивного карантину. Дев'ять регіонів вже мають ознаки "помаранчевого" рівня.

Протягом найближчих двох-трьох тижнів чотири регіони України можуть перейти в "червону" зону карантину. Про це 24 вересня під час брифінгу заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє Час Пік.

Під загрозою опинилися три регіони на заході та один на сході країни.

"Кожен з регіонів переходить щонайменше в "жовтий" рівень епіднебезпеки. Але станом на 24 вересня, вже 9 регіонів демонструють ознаки "помаранчевого" рівня. А Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області перебувають у ризику входження в "червону" зону. Ці регіони можуть перейти в "червону" зону протягом найближчих двох-трьох тижнів", - зазначив Ігор Кузін.

Згідно з даними МОЗ, в даний час 9 регіонів України вже знаходяться в "помаранчевій" зоні епідпасності за показниками захворюваності COVID-19.

Кузін додав, що поки навантаження на систему охорони здоров'я залишається контрольованим.

"10 тиждень поспіль триває зростання захворюваності на COVID-19 по Україні. Кількість нових випадків за останній тиждень зросла на 68%, госпіталізації - на 51%. І це найбільші темпи зростання захворюваності в 2021 році.

Реанімаційні ліжка зайняті зараз на 34%, ліжка з киснем на 31%, а апарати ШВЛ на 13%. При цьому пацієнти, яким призначена киснева терапія, займають 19% ліжок з киснем", - зазначив Ігор Кузін.

Нагадаємо, в "червоній" зоні карантину заборонена робота шкіл і вузів, якщо вакциновані від COVID-19 менше 100% персоналу. Обмеження не поширюється на дитячі садки та початкові класи.

Також буде заборонена робота ТРЦ, розважальних закладів, непродовольчих ринків та магазинів, громадського харчування, крім адресної доставки та замовлень на винос,тощо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк