27.09.2021, 09:31

Литва збирається передати Україні військове обладнання на сотні тисяч євро

Ольга Романец | Всі новини автора
Литва

Литва хоче передати Україні безоплатно військову амуніцію на 677 тисяч євро. Йдеться про бронежилети і балістичні пояси.

Про це повідомляє литовське Національне радіо LRT, передає Час Пік.

"Міністерством оборони підготовлено проєкт постанови уряду, згідно з яким Україні буде безоплатно передано 490 бронежилетів і стільки ж балістичних поясів", - інформує литовська радіостанція.

Партія бронежилетів коштує 617,8 тисяч євро, а балістичних поясів - 59,3 тисяч євро. Амуніцію підготували для України на основі прохання від української держави.

Литва - перша з країн НАТО, в 2014 році офіційно визнала, що поставила Києву елементи озброєння. На даний момент обидві країни знаходяться в партнерських відносинах, а співпраця у сфері оборони відбувається на навчаннях литовськими фахівцями українських військовослужбовців.

Нагадаємо, Україна направила Литві гуманітарну допомогу у вигляді колючого дроту для будівництва паркану на кордоні з Білоруссю.

У ДСНС зазначили, що це перший етап допомоги, яку Україна направляє відповідно до Указу президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабміну. Всього планується три етапи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: