29.09.2021, 14:20

Країни ЄС підняли питання про скасування безвізу для України, - ЗМІ

Ольга Романец | Всі новини автора
безвиз

Країни ЄС розглядають можливість обмеження безвізового режиму для балканських і східноєвропейських держав через "зловживання".

Про це пише "]]>Радіо Свобода]]>", передає Час Пік.

Серед згаданих зловживань - незаконне проживання та необґрунтовані клопотання про надання притулку.

За даними ЗМІ, внутрішній документ ЄС датований 27 вересня, він був випущений під час поїздки президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляйен по Західних Балканах.

Згідно з документом, Німеччина, Франція та Італія розчарувалися через часті зловживання безвізовим режимом з боку громадян Албанії, Молдови, України та Сербії.

У документі також зазначено більш ніж 50-відсоткове збільшення числа клопотань Грузії про надання притулку за останні три місяці в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

У документі Німеччина згадала Молдову як особливо серйозний випадок, із зростанням на 429 відсотків в період з червня по серпень 2019 року і з червня по серпень цього року.

Бельгія також підняла проблему, пов'язану з "тривожним зростанням" заяв про надання притулку з Молдови в цьому році, в той час як Чеська Республіка також заявила, що останнім часом почастішали необґрунтовані заяви про надання притулку від громадян Грузії, Молдови та України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк