05.10.2021, 22:56

США на два роки продовжили заборону на польоти над деякими районами України

самолет

Американська влада продовжила ще на два роки заборону на польоти авіації США над деякими районами в зоні польотної інформації, яку надає Дніпро. Разом з тим, в деяких випадках злети та посадки будуть дозволені в аеропортах Харкова, Дніпра та Запоріжжя.

Про це йдеться в ]]>розпорядженні]]> Федерального авіаційного управління США, передає Час Пік.

"ФАУ продовжує термін дії спеціальних федеральних авіаційних норм з 27 жовтня 2021 року до 27 жовтня 2023 року", - йдеться в документі.

Зазначається, що на прийняте рішення вплинули загрози для авіації, які походять від бойових дій на лінії розмежування на Донбасі.

"У зв'язку з цими обставинами зберігається ненавмисна загроза для польотів цивільної авіації США через можливий прорахунок або невірну ідентифікацію", - наголошується в розпорядженні.

Заборона діє для всіх пасажирських та вантажних авіакомпаній США, а також льотчиків з американськими ліцензіями, за винятком тих, які працюють на іноземних перевізників. Однак, за наявності схвалення від компетентних органів з боку України, можливі злети та посадки в аеропортах Харкова, Дніпра та Запоріжжя.

Відомо, що район польотної інформації Дніпра включає в себе аеропорти Харкова, Запоріжжя, Донецька, Кривого Рогу, Кропивницького та Криму.

Читайте також: Україна зможе стати членом НАТО, але "це не відбудеться завтра", - Столтенберг

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: