06.10.2021, 12:45

Зеленський ввів у дію нові санкції щодо низки російських компаній

Зеленский, Указ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій щодо низки фізичних та юридичних осіб Російської Федерації.

Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 5 жовтня про застосування санкцій проти трьох російських компаній та компанії з Сінгапуру. Про це йдеться в ]]>Указі]]> президента №497/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 5 жовтня 2021 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", повідомляє Час Пік.

Згідно з документом, санкції РНБО накладаються на ТОВ "Завод суднової світлотехніки "Маяк", ПАТ "Амурський суднобудівний завод", Федеральне казенне підприємство РФ "Казанський державний казенний пороховий завод" та сінгапурську Zasshid PTE. LTD.

Всі санкції вводяться строком на три роки. Проти російських компаній застосовується повний пакет санкцій, що передбачає блокування активів, припинення торгових операцій, припинення або обмеження транзиту через території України, заборону на виведення капіталу за межі України, анулювання всіх дозвільних ліцензій тощо.

До сінгапурської компанії не застосовується заборона на вхід невійськових та військових суден до територіальних вод України.

Згідно з документом, контроль за виконанням рішення РНБО Президент поклав на Секретаря РНБО Олексія Данилова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк