13.10.2021, 18:32

Зеленський підписав закон про надання допомоги українським фермерам

поле

У середу, 13 жовтня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про стимулювання діяльності фермерських господарств, який у вересні поточного року підтримав парламент. 

Про це повідомляється на сайті глави держави, передає Час Пік. 

Так, новий закон уточнює склад земель фермерських господарств та визначає коло одержувачів державної підтримки.

Згідно з документом, фермерським господарствам в перші 3 роки після створення надається допомога за рахунок державного бюджету. Допомога буде виходити від Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, а також за рахунок місцевих бюджетів. 

На виплати можуть розраховувати нові фермерські садиби, сімейні фермерські господарства, фермерські господарства, розташовані в гірських населених пунктах та на територіях Полісся. Зокрема, сімейним фермерським господарствам дається додаткова державна підтримка на сплату єдиного внеску. А фермерському господарству, головою якого є особа віком до 35 років включно, дається грошова допомога за рахунок державного бюджету.

Тепер уряд щорічно має передбачати в проєкті державного бюджету кошти на підтримку фермерських господарств. Органи місцевого самоврядування також повинні передбачати кошти для таких господарств з місцевих бюджетів. 

Читайте також: 

В Україні хочуть стимулювати зростання народжуваності збільшенням виплат при народженні дітей

"Жодних проблем": у Зеленського відреагували на введення режиму НС в регіонах через брак газу та високі тарифи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк