18.10.2021, 08:59

Відсьогодні 5 областей України знаходяться в "червоній" зоні

Марина Началова | Всі новини автора

Станом на 18 жовтня в 5 областях України встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

З 15 жовтня в "червоній" зоні знаходиться Херсонська область. З 18 жовтня "червона" зона також вводиться в Одеській, Запорізькій, Донецькій та Дніпропетровській областях, передає Час Пік.

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 15 жовтня було вирішено встановити "червоний" рівень ще в 4 областях.

"Державна комісія вирішила встановити: з 00 години 00 хвилин 18 жовтня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей.  Також застосувати на території Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей  обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “червоного” рівня епідемічної небезпеки", - повідомив в соцмережі міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Згідно з діючими карантинними обмеженнями, в "червоній" зоні забороняється робота закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, спортзалів, кінотеатрів, заборонено проведення масових заходів. Зазначені заклади можуть працювати в "червоній" зоні за умови 100-відсоткової вакцинації персоналу і відвідувачів. Школи в "червоній" зоні також можуть працювати, якщо у 100% співробітників є зелені ковід-сертифікати.

Обмеження роботи транспорту "червона" зона не передбачає, але місцева влада може вводити їх на свій розсуд. Так, у Запоріжжі з понеділка в громадський транспорт можна буде потрапити тільки з ковід-сертифікатом, негативним ПЛР-тестом або довідкою з роботи.

Крім регіонів "червоної" зони, з сьогоднішнього дня посилюється карантин у Львові: школи йдуть на двотижневі канікули, а бізнесу дозволяється працювати при наявності у персоналу щеплення або негативного ПЛР-тесту.

Як повідомлялося, в Україні підтверджено 9,5 тисячі нових випадків COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк