19.10.2021, 11:28

Євросоюз поки не виключатиме Україну з "зеленого списку" через епідситуацію, - МЗС

Ольга Романец | Всі новини автора
ЕС

Європейський Союз не приймав рішення про те, чи виключати Україну зі списку країн зі сприятливою епідеміологічною ситуацією, однак може зробити це в разі стрімкого зростання захворюваності на COVID-19.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, передає Час Пік.

"У разі зростання показників захворюваності на COVID-19 в Україні, ЄС може прийняти рекомендацію про виключення нашої країни зі списку країн, громадяни яких можуть здійснювати несуттєві поїздки до Євросоюзу. Брюссель переглядає список країн два тижні і коригує його залежно від розвитку епідемічної ситуації", - розповів чиновник.

Ніколенко підкреслив, що поки ЄС не приймав відповідного рішення. У той же час він додав, що навіть у разі його прийняття воно тільки буде вводити тимчасові обмеження на несуттєві (туристичні) поїздки для протидії поширенню COVID-19.

За його словами, також у разі прийняття рішення ЄС не встановлює автоматично нові правила перетину кордону, а лише дає рекомендацію державам-членам Євросоюзу.

Чиновник додав, що актуальна інформація про умови в'їзду громадян України в кожну окрему країну ЄС та інших країн світу доступна на інтерактивній карті МЗС.

Читайте також: Кабмін затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: