20.10.2021, 07:51

В Україні з'явився Віртуальний музей російської агресії

Виртуальный музей российской агрессии

Відбулася офіційна презентація інтернет-порталу "Віртуальний музей російської агресії". Це перший в Україні інтернет-портал про ключові події та злочини, скоєні під час окупації РФ територій України – Криму та частини Донецької та Луганської областей.

]]>Віртуальний музей російської агресії]]> - один з перших у світі цифрових інструментів по забезпеченню доступу кожного до правди про війну та важливий інструмент збереження пам'яті про неї. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті Українського інституту національної пам'яті, передає Час Пік.

"Уся інформація є достовірною, об’єктивною та базується на даних, підтверджених  офіційними українськими та міжнародними організаціями. 

Інтернет-портал на сьогодні містить інформацію про ключові події з початку окупації Криму в лютому 2014 року, а також інформацію про конкретних осіб й основні сфери, на які вплинула окупація частини території країни за ці роки. Надалі ресурс буде наповнюватися інформацією про розв’язання Російською Федерацією війни на Сході України", - йдеться в повідомленні.

Колишній заступник генпрокурора України Гюндуз Мамедов, який був одним з ініціаторів ідеї створення музею, зазначив, що тепер будь-яка людина в світі зможе відновити хронологію, дізнатися про факти та обставини вчинення злочинів, причини виникнення збройного конфлікту та його наслідки.

"Право на правду – гарантия неповторения вооруженного конфликта в будущем. И второй важный блок е-музея должен рассказать об эффективном контроле России на Донбассе и попытке захвата юго-востока Украины", - написав Мамедов в Twitter.

Створення музею прокоментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

Віртуальний музей містить документальні факти, разом з фото - та відео-доказами та публікаціями незалежних медіа, усні свідчення, особисті та судові справи.

"Такі проекти – частина успішної реалізації стратегії з інформаційної безпеки РНБО. Також інформація з ресурсу буде корисною і для іноземних журналістів як надійне джерело для висвітлення теми. Для цього доступна англомовна версія. Фактично, Віртуальний музей російської агресії спростить роботу в частині доказової бази щодо анексії Криму", - написав Ткаченко в Telegram.

Він зазначив, що експозиція про злочини в Криму - це тільки початок проєкту, його автори вже працюють над експозицією, пов'язаною з Донбасом. 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк