21.10.2021, 09:20

Україна внесла до "чорного списку" ще 9 російських діячів культури

Минкультуры

Міністерство культури та інформаційної політики України внесло ще дев'ятьох російських діячів культури до переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці. Серед них актори, продюсери, оператори, письменники.

За запитом Служби безпеки України, Міністерство культури та інформаційної політики України оновило перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба Мінкульту, передає Час Пік.

У список увійшли актори Володимир Ільїн та Михайло Вассербаум, режисер Максим Бріус, сценарист Генріх Кен, продюсер Сергій Щеглов, оператори Владислав Гурчин, Олександр Полагаєв та Гарік Жамгарян, а також письменниця Олена Чижова. 

Станом на 21 жовтня у переліку перебуває 227 осіб.

Наявність людини в переліку Мінкульту означає, що на території України заборонено демонструвати виступи або фільми з його участю.

"Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України" внесено зміни до Закону "Про кінематографію", яким передбачено, що Держкіно відмовляє у видачі або припиняє дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів зокрема, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, включена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає Міністерство культури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", - повідомляє прес-служба Мінкульту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк