22.10.2021, 21:50

Україна входить в пік COVID-19: кількість летальних випадків може перевищити 1000 на добу

коронавирус

Епідеміологічна ситуація в Україні ускладнюється - країна починає входити в пік COVID-19. Передбачається, що кількість смертей на добу може перевищити 1000 осіб. 

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу за результатами п'ятничного засідання, передає Час Пік. 

"Ми зараз тільки починаємо з вами входити в цей пік (пік епідемії - ред.) і велика проблема на сьогоднішній день, коли люди, не вакцинуючись, потрапляють в лікарні. Після цього ми сьогодні маємо рекорд по людях, які померли від ковіда. Це дуже страшна ситуація. На превеликий жаль, кількість людей, які будуть гинути від COVID-19 може перевалити за 1000 осіб (на добу - ред.). І проблема саме в вакцинації", - сказав Данилов. 

Він підкреслив, що найбільший відсоток серед померлих від COVID-19 - невакциновані громадяни. 

"Ті, хто відправляються на кладовища, це люди, які не вакцинувалися. Це 99,9% людей, які не щепилися. Якщо далі хтось хоче відправляти своїх родичів і близьких туди, то можете продовжувати робити вигляд, що цього (вакцинуватися, - ред.) робити не треба", - додав секретар РНБО.

Читайте також: 

У МОЗ розповіли, коли українцям доведеться робити повторні щеплення від COVID-19

До кінця року Україна може отримати 15 млн доз вакцини Pfizer

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк