26.10.2021, 14:30

Правоохоронці викрили схему продажу немовлят за кордон

Ольга Романец | Всі новини автора
продажа детей

Правоохоронці Києва викрили злочинне угруповання, організоване громадянами України та Китаю, що переправляло дітей за кордон під прикриттям сурогатного материнства.

Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедиктова під час спільної наради керівників правоохоронних та інших державних органів з питань протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин, наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також торгівлі людьми, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"У столиці викрито масштабну схему переправлення немовлят за кордон, під прикриттям сурогатного материнства. Статус підозрюваних вже набули 5 учасників злочинного об'єднання, серед громадян України та Китайської Народної Республіки", - розповіла вона.

Генпрокурор пояснила, що протягом 2018-2019 років члени угруповання організовували на території України схему продажу новонароджених дітей громадянам Китаю шляхом застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Венедиктова додала, що зараз в Україні гостро стоїть питання протидій легалізації коштів, отриманих від незаконного обігу зброї, наркотичних засобів і торгівлі людьми.

Читайте також: Молдова підписала контракт з Польщею на закупівлю газу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк