28.10.2021, 14:21

В Україні заборонили відключати тепло до кінця опалювального сезону

отопительный сезон

Кабінет Міністрів України заборонив відключати подачу тепла до кінця опалювального сезону. У країні достатньо запасів для стабільного проходження зими.

Кабмін заборонив відключати подачу тепла до кінця опалювального сезону. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду, передає Час Пік.

За його словами не дивлячись на світову енергетичну кризу, в країні є достатній запас для стабільного проходження опалювального сезону.

"Ще одне важливе питання - до кінця опалювального сезону заборонено відключати подачу газу теплопостачальним компаніям, школам, лікарням та іншим об'єктам соціальної інфраструктури. Це означає, що в опалювальний сезон вся країна буде з теплом.

Зараз вже більше 70% житлових будинків підключені до тепла. Очікуємо, що на початку листопада ця цифра складе 100%", - сказав Шмигаль.

Також прем'єр зазначив, що ціна на газ у населення не буде змінюватися до кінця опалювального сезону.

"Всі теплокомуненерго отримали можливість купувати газ для населення у державного "Нафтогазу" по 7,42 грн за кубометр. Це дає можливість місцевій владі не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду...

Завдяки річним продуктам ціна на газ у всіх людей не буде змінюватися до кінця опалювального сезону. У "Нафтогазу" це 7,96 грн за кубометр...",- сказав Шмигаль.

Він також нагадав, що на цьому тижні Кабмін в два рази знизив тариф для українців, які залишилися без постачальника газу. 

"Ціна так само буде 7,96 грн за кубометро. Вона буде діяти з 1 жовтня до 30 листопада, закликаю людей не витрачати час та підписувати договір з "Нафтогазом" або іншим постачальником", - додав прем'єр.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк