02.11.2021, 18:23

У "Дії" запустили дитячі COVID-сертифікати та скоро з'являться сертифікати про одужання

Марина Началова | Всі новини автора

COVID-сертифікати стають доступнішими у застосунку "Дія": сервіс запускає дитячий СOVID-сертифікат, також анонсовано запуск сертифікатів про одужання від коронавірусної хвороби.

Дітям від 12 років після однієї дози чи повного курсу вакцинації батьки вже можуть генерувати COVID-сертифікат у застосунку "Дія", повідомив під час спільного брифінгу МОЗ та Мінцифри перший заступник Міністр цифрової трансформації України Олексій Вискуб, передає Час Пік.

Для того, щоб отримати дитячий сертифікат, одному з батьків потрібно зайти в "Дію" і додати свідоцтво про народження дитини. Перш ніж додавати сертифікат, слід переконатися, що на смартфоні встановлена остання версія "Дії". А з 14 років підлітки можуть самостійно авторизуватися в "Дії" за допомогою чипа NFC на ID-картці або біометричному паспорті.

Як згенерувати сертифікат - дивіться у відеоінструкції:

Крім того, під час брифінгу анонсували запуск цифрових COVID-сертифікатів про одужання. Найближчим часом вони також з’являться у застосунку та на порталі "Дія". 

"На сьогодні у нас понад 400 тисяч українців хворіють на COVID-19. Для них ми запускаємо новий вид документу - цифровий COVID-сертифікат на підставі одужання. Згенерувати його можна на 15 день від дня встановлення діагнозу, в застосунку Дія або на порталі. Термін його дії 90 днів, він буде підставою для вільного пересування у "червоному" рівні епіднебезпеки", - підкреслила заступниця Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

Крім того, у "Дії" почалося бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк