04.11.2021, 12:57

Новим міністром оборони України став Олексій Резніков

Алексей Резников

Верховна Рада підтримала подання президента України про призначення Олексія Резнікова на посаду міністра оборони.

Народні депутати призначили колишнього віце-прем'єра Олексія Резнікова міністром оборони України. Кандидатуру Олексія Резнікова на засіданні Верховної Ради 4 листопада підтримало 273 парламентарія, повідомляє Час Пік.

З трибуни парламенту виступив Володимир Зеленський, який закликав підтримати кандидатуру Резнікова та призначити його міністром оборони. Він зазначив, що міністр оборони повинен користуватися автотритетом серед військовослужбовців.

У своєму виступі Резніков наголосив на важливості розвитку української армії на принципах поваги до військових. За словами Рєзнікова, сильна армія - це вагомий дипломатичний аргумент в ході переговорів з окупантами. 

"Коротко відзначу основні напрямки роботи на посаді міністра: 

  • Синергія дій (Міноборони, Генштаб та профільний комітет ВР мають діяти як складова єдиного організму).
  • Люди - змінити підхід до кадрової політики. Подивитися на ЗСУ як на потужного роботодавця, який дбає про людей від моменту вибору професії та адаптації після служби.
  • Підвищення якості управління. 

Першим моїм кроком буде повний аудит міністерства, аналіз внутрішніх процесів та документообігу. Українська паперова армія має залишитися у минулому. Особливу увагу буде приділено організації оборонних закупівель", - сказав Резніков,

Довідка: Олексій Резніков - Заслужений юрист України, був заступником голови Київської міської державної адміністрації з квітня 2016 року по вересень 2018 року. З вересня 2019 року був представником України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи. 4 березня 2020 року був призначений на посаду віце-прем'єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк