06.11.2021, 16:20

Стане великим дефіцитом: в Україні хочуть заборонити продаж популярного продукту

рынок

Українські парламентарії планують заборонити на агропродовольчих ринках продаж грибів, які не були вирощені промисловим способом. 

Відповідний ]]>проєкт закону № 6248]]> був зареєстрований 1 листопада, передає Час Пік з посиланням на офіційний портал Верховної Ради. 

Ініціаторами виступили, зокрема, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, голова комітету ВР з аграрної та земельної політики Микола Сольський, народні депутати Михайло Радуцький, Дмитро Наталуха, Анастасія Радіна, Олег Бондаренко, Юрій Арістов (фракція "Слуга народу") та Іванна Климпуш-Цинцадзе (фракція "Євросолідарність").

Документ передбачає гармонізацію у сфері безпеки та якості харчових продуктів з діючими нормами Євросоюзу. 

Крім того, пропонується вилучити норму, згідно з якою продаж на агропродовольчих ринках м'яса тварин та птиці, риби, меду, яєць, молока і молочних продуктів, а також продуктів рослинного походження можливий після їх дослідження державним інспектором або в акредитованій лабораторії, розташованій на території ринку, де проводиться реалізація. 

Депутати пропонують допускати до продажу зазначені товари тільки після дослідження в акредитованій лабораторії, що знаходиться на ринку.

Читайте також: Фальсифікат масла та сиру виявили в українських школах: названі виробники

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк