08.11.2021, 13:41

В Україну завезли небезпечне м'ясо з сальмонелою: може опинитися на прилавках

Ольга Романец | Всі новини автора
мясо

У курячому м'ясі, яке надійшло з Польщі до Одеси, виявлена Salmonella Enterіtіdіs (сальмонела) - бактерія, яка викликає гостру кишкову інфекцію (сальмонельоз).

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, передає Час Пік.

Повідомляється, що в Україну потрапив вантаж від виробника Cedrob S. A. Цей вантаж прямував від постачальника AMP Logistika з польського міста Плонськ до підприємства-замовника "Вінтер" у Луцьку.

М'ясо може виявитися не тільки в магазинах Одеської області, а й на території Волині.

"Згідно з повідомленням системи швидкого реагування по харчових продуктах і кормах від 15.10.2021 року (№2021.5575), що надійшов на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, інформуємо, що в курячому м'ясі з Польщі виявлена Salmonella Enteritidis. Експортна партія м'яса в кількості 1600 кг виробника Cedrob S. A. (Цеханул) і з місцем зберігання в AMP Logistika (Плонськ) було відправлено в Україну. Всього завезли більше тонни м'яса. Курятина може опинитися у продажу в магазинах регіону", - сказано в повідомленні.

Бактерія Salmonella може викликати гостру кишкову інфекцію - сальмонельоз. Заразитися нею можна через продукти харчування: молочні, м'ясні, яйця.

Читайте також: Vodafone оголосив про підвищення тарифів на мобільний зв'язок та інтернет

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: