08.11.2021, 17:46

Названо область України, яка першою може вийти з "червоної" зони

Марина Началова | Всі новини автора

Станом на сьогодні 17 регіонів України перебувають у "червоній" зоні карантину, але в одній з цих областей епідемічна ситуація покращується.

Про це говорили сьогодні на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ОПУ.

Стабілізація ситуації з коронавірусом наразі спостерігається у Херсонській області.

Як доповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, тенденція до збільшення кількості хворих на COVID-19 зберігається: минулого тижня на піку захворюваності було виявлено 27,3 тис. нових випадків за добу, а загальна кількість нових хворих зберігається два тижні поспіль на рівні 152 тис. осіб. Однак, за словами очільника уряду, можна говорити про деяку стабілізацію за показником госпіталізацій: 34,5 тис. минулого тижня та 34,3 тис. – тижнем раніше.

Нині 17 областей України перебувають у «червоній» зоні епідемічної небезпеки. У Херсонській області динаміка дещо покращується, що може дати змогу регіону одним із перших вийти з «червоної» зони.

Водночас було констатовано, що в Києві зберігається тенденція до зростання кількості хворих на коронавірус. Секретар РНБО Олексій Данілов акцентував увагу на необхідності забезпечення стабільного постачання кисню у столичні лікарні.

Нагадаємо, наразі у "червоній" зоні перебувають: Київ, Херсонська, Одеська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Миколаївська, Рівненська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська, Львівська та Волинська області.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк