24.11.2021, 11:51

На кордоні з Білоруссю почалася спеціальна прикордонна операція "Полісся"

На границе с Беларусью началась специальная пограничная операция "Полесье"

На кордоні з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція" Полісся", яка координується Державною прикордонною службою України та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами.

Як зазначили у Держприкордонслужбі, це подальші заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності, передає Час Пік.

Для керівництва операцією та оперативного обміну інформацією організовано роботу Міжвідомчих координаційних штабів на центральному та обласних рівнях, на тактичному (районному) рівні утворено координаційні групи управління.

Контроль за режимом державного кордону здійснюватиметься збільшеними прикордонними нарядами з одночасним нарощуванням сил та засобів на можливих напрямках спроб прориву груп незаконних мігрантів.

В охороні кордону активно застосовуватиметься для патрулювання і моніторингу авіація, безпілотні авіаційні комплекси, а також технічні засоби спостереження.

Передбачено суттєве посилення прикордонного режиму вздовж українсько-білоруської ділянки державного кордону. У межах контрольованих прикордонних районів будуть виставлені контрольні пости на автомобільних дорогах, здійснюватимуться патрулювання основних шляхів, що прямують до державного кордону, перевірки автобусних та залізничних станцій, проведення превентивних заходів у населених пунктах прикордоння.

Спеціальна прикордонна операція "Полісся" офіційно розпочалася ввечері 23 листопада.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк