27.11.2021, 21:02

У "Нафтогазі" відзвітували, як проходить опалювальний сезон

отопление

Незважаючи на критику та політичні маніпуляції, опалювальний сезон в Україні проходить в нормальному режимі, споживачі отримують газ для побутових потреб безперебійно. 

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України", передає Час Пік.

"Цього року тема газу опинилася в центрі уваги всіх політичних сил, але найбільше - опозиційних. Однак за перший місяць опалювального сезону можна сказати, що він відбувається в нормальному режимі. Крім того, всі побутові споживачі безперебійно отримують газ за доступними цінами, цей газ забезпечує національна компанія. Ціна на газ для значної частини населення навіть знизилася на 12% в жовтні-листопаді завдяки змінам на ринку, які проводить "Нафтогаз", - зазначив директор з інтегрованих комунікацій компанії Максим Білявський.

За його словами, "Нафтогаз" зміг не допустити фінансових втрат від перепродажу газу, який видобуває компанія.

"Якщо ж порахувати до закінчення опалювального сезону, завдяки цим змінам з-під ризику виведено величезну суму можливих втрат для держави: понад 110 млрд грн. Це - результат роботи балансуючої групи, створеної за ініціативою "Нафтогазу", яка об'єднала понад 50 газопостачальних компаній", - підкреслив Білявський.

Він вважає, що створення балансуючої групи зробило ситуацію на ринку газу більш прозорою та чесною.

Читайте також: "ПриватБанк" та "Ощадбанк" можуть приватизувати згідно з новими умовами МВФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк