30.11.2021, 07:53

Суд відмовився взяти під варту Савченко та Рубана, обвинувачених у справі про "теракт в Раді"

Дело Савченко-Рубана

Суд відмовив в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою екс-депутату Верховної Ради Надії Савченко та голові організації "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану, яких звинувачували в тероризмі. 

Обвинувальний акт щодо Надії Савченко та Володимира Рубана, обвинувачених у підготовці підриву будівлі Верховної Ради, повернули прокурору через необґрунтованість обвинувачення. Про це Савченко написала на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Час Пік.

"Обвинувальний акт, із звинуваченням Надії Савченко і Володимира Рубана "в підриві Верховної Ради мінометами з баржі, яка пливе по Дніпру", повернуто прокурору, з причини необгрунтованості обвинувачення!

У запобіжному заході у вигляді тримання під вартою Надії Савченко і Володимира Рубана, прокурору, відмовлено!", - написала Савченко.

Справа розглядалася у Броварському міському районному суді Київської області.

Нагадаємо, влітку 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Савченко та Рубана завершено. За його словами, під час слідства здобуто всі необхідні докази, що підтверджують версію про підготовку теракту в столиці. Перед цим Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання та арешт.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: