02.12.2021, 17:52

"Нова пошта" встановлює інші тарифи: скільки доведеться платити за посилки

новая почта

"Нова пошта" з 1 січня 2022 року змінить тарифи на ряд послуг, у тому числі - з доставки документів, доставки посилок по місту тощо.

Про це повідомляється на сайті компанії, передає Час Пік.

Так, з нового року вартість послуги з доставки документів складе 40 гривень, включаючи картонний конверт. Вона буде фіксованою.

Акційний тариф на доставку в поштомати складе 35 гривень, з 1 квітня - 45 гривень (незалежно від ваги відправлення та географічного напрямку).

Тариф за доставку, коли покупці відразу після огляду у відділенні хочуть повернути посилку з невідповідним товаром, з 2022 року складе 15 гривень за посилку вагою до 30 кг, що істотно нижче вартості базової відправки.

"Нова пошта" також вводить спрощення тарифних зон, що буде розраховуватися за трьома параметрами:

  • по місту та його передмістю,
  • між містами України,
  • з/у селище міського типу або село. 

При доставці в межах міста та його передмістя вводиться три тарифи за вагою посилок: маленька - до 2 кг, середня - до 10 кг і велика - до 30 кг.

"Вартість посилок популярних габаритів стане доступнішою. Наприклад, посилки до 2 кг зараз коштують 45, а коштуватимуть 40 гривень. Посилки вагою до 30 кг коштують 100, а коштуватимуть 80 гривень. Причому в ціну вже входитиме комісія за оголошену вартість до 1000 гривень, незалежно від того куди буде доставлена посилка - у відділення або поштомат", - йдеться в повідомленні компанії.

Крім того, з 1 січня зміниться тарифікація на доставку та забір посилок кур'єром з адреси. Згідно з нововведеннями, буде скасована прив'язка до ваги. За будь-яку посилку до 30 кг буде фіксована вартість +30 гривень, а для відправлень понад 30 кг буде +90 грн за кожні 100 кг, і тарифікація йде вже як вантажу. 

Доставка кожної посилки в експрес-накладній з декількома місцями стане тарифікуватися по-новому. Буде оцінюватися кожна посилка за окремим тарифом: посилка з максимальною вагою - за базовим тарифом, всі інші - за зниженим. 

Читайте також: Грошова "акція" від "Нової пошти" виявилася обманом: що категорично не можна робити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: