05.12.2021, 21:20

Український супутник "Січ" відправили до США: у січні його запустять на орбіту

Марина Началова | Всі новини автора

Український супутник "Січ-2-30" пройшов усі митні формальності та відправлений до Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Дніпровської митниці, повідомляє Час Пік.

Як зазначається, все було зроблено без відхилень від графіка.

Супутник виготовлений у Дніпрі Конструкторським бюро "Південне" у рамках Національної космічної програми України. У США будуть проведені роботи з підготовки супутника до запуску, який заплановано на 10 січня 2022 року.

Супутник планують запустити з мису Канаверал, штат Флорида, повідомив глава державного космічного агентства України Володимир Тафтай.

За його словами, всі параметри супутника відповідають поставленим технічним вимогам. Супутник слугуватиме цивільним потребам України.

Під час розробки супутник мав робочу назву "Січ-2-1", але на честь 30-річчя незалежності України його було перейменовано на "Січ-2-30". Супутник призначений для отримання цифрових зображень поверхні Землі у видимому та інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль та для передачі інформації отриманих зображень наземному інформаційному комплексу космічної системи.

"Січ-2-30" є дещо покращеною версією "Січ-2", який був виведений на орбіту 17 серпня 2011 року за допомогою ракети-носія "Дніпро" з пускової бази "Ясний" в Оренбурзькій області Росії. 12 грудня 2012 року зв'язок із супутником "Січ-2" було втрачено.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: