06.12.2021, 14:56

Зеленський вніс до Ради законопроєкт про економічний паспорт українця

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленский

У Верховній Раді 6 грудня був зареєстрований законопроєкт президента України Володимира Зеленського №6394 "Про економічний паспорт".

Про це свідчать дані на сайті парламенту, передає Час Пік.

Згідно з цим Законом плата за використання надр України буде накопичуватися на персональних рахунках українських дітей. По досягненню повноліття вони зможуть витратити ці гроші на освіту або покупку житла в Україні.

"Ми проголосували за закон № 5600, що збільшує ренту і плату за використання природних ресурсів України. Ми спрямуємо ці кошти саме на наших дітей... Ця плата за використання наших, українських надр буде накопичуватися на персональних рахунках дітей громадян України. Після досягнення повноліття наші діти зможуть використовувати ці гроші для отримання освіти в Україні або покупки житла в Україні. Завдяки цим законам наші - або чиїсь - олігархи стануть інвесторами в майбутнє наших дітей. Я їх вітаю", - сказав Зеленський 1 грудня в ході виступу на засіданні Верховної Ради.

За даними голови парламентської фракції "Голос" Ярослава Железняка, в 2021 році рента за користування надрами загальнодержавного значення склала 35,2 млрд грн, в 2022-му планується, що ця сума складе 41 млрд грн. Дітей віком до 14 років у країні 7,5 млн, зазначив нардеп у Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк