17.12.2021, 18:00

Чи випаде сніг на Новий рік в Україні?: Кліматолог дала однозначну відповідь

снег на новый год

До Нового року залишилися лічені дні, проте в більшості регіонів України погода і не думає нагадувати зимову. Невже українці так і не побачать снігу на головне свято зими?

Завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова озвучила прогноз на Новий рік, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За її словами, снігу на Новий рік не буде.

"Температура буде відносно високою до Нового року, з опадів очікується дощ або мокрий сніг. Сніговий покрив не встигне утворитися. Тому на новорічні свята снігу очікувати не варто", - зазначила кліматолог.

За прогнозом Мартазінової, до кінця грудня відбудеться невелике зниження температури до 2, -3 градусів. Однак незважаючи на похолодання, яке також дасть про себе знати в перших числах січня, температура повітря буде вище середніх значень.

"У перші дні січня очікується невелике похолодання. У той же час температурний фон у всіх областях буде вище середніх багаторічних значень - від -3 до -5 градусів", - уточнила Мартазінова.

Кліматолог додала, що сніг у січні все ж випаде, але не на початку місяця.

Читайте також: Пророцтва майя: які "сюрпризи" здатний піднести 2022 рік

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк