22.12.2021, 19:40

Віялові відключення світла в Україні: у Міненерго зробили заяву

отключение света

Питання про те, чи зможе Україна пройти опалювальний сезон без колапсу у вигляді віялових відключень світла, турбує багатьох українців.

Міністр енергетики Герман Галущенко під час брифінгу 21 грудня розповів, як йдуть справи в енергетичній сфері і чи дійсно плануються віялові відключення, передає Час Пік.

За його словами, приводів для занепокоєнь немає - сьогодні українська енергосистема стабільна.

"Що буде, якщо будуть великі морози? Витримає чи ні енергосистема? Хочу запевнити, що ми абсолютно спокійно себе почуваємо з точки зору можливостей нашої енергосистеми", - сказав він.

Галущенко додав, що незважаючи на зростання споживання електроенергії з приходом морозів, в Україні ще є значний резерв.

"Ніяких віялових відключень не відбувається і не планується. З приводу ремонтів, які заплановані, питання полягає в тому, що є плановість таких ремонтів... Є планові ремонти на грудень, ми звернулися в НКРЕКП, щоб вони вжили певних заходів, щоб мінімізувати планові ремонти", - запевнив міністр.

У відомстві також зазначили, що споживання електроенергії у зв'язку з похолоданням збільшилося на 1000 МВт і становить 22500 МВт.

"Однак, навіть при такому зростанні споживання енергосистема України працює стабільно і має значний резерв потужностей для виробництва необхідних обсягів електроенергії. Так, атомна генерація, яка зараз працює в 14 з 15 блоків, має резервну потужність не менше 600 МВт", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чи вистачить Україні вугілля та газу для проходження опалювального сезону?: Відповідь Шмигаля

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк