15.12.2021, 15:22

Чи вистачить Україні вугілля та газу для проходження опалювального сезону?: Відповідь Шмигаля

отопление

В Україні достатньо енергоресурсів для того, щоб пройти поточний опалювальний сезон. Тарифи для населення зростати не будуть. 

Про це під час засідання уряду в середу, 15 грудня, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Станом на середину грудня у нас в сховищах більше 15 млрд куб. газу. Цього абсолютно достатньо, щоб забезпечити блакитним паливом і людей, і комунальні установи, і промислових споживачів", - сказав він.

За словами прем'єр-міністра, "типові страшилки про те, що у нас вже до зими закінчитися вугілля, виявилися черговим фейком". Він зазначив, посилаючись на дані Міністерства енергетики, що в грудні очікується близько 2 млн тонн українського та імпортного вугілля при прогнозованому споживанні 1,7 млн тонн.

Крім того, Шмигаль повідомив, що в країні активізована робота з розвитку внутрішнього видобутку, що передбачає, зокрема, погашення боргів із зарплати шахтарям.

"Таким чином, опалювальний сезон проходить стабільно, енергоресурсів достатньо, а тарифи для населення, як ми і обіцяли, рости не будуть", - підсумував прем'єр.

Читайте також: 

"Нафтогаз" пропонує українцям пільговий тариф: хто зможе платити за газ менше

Кабмін виділить 700 млн гривень для погашення заборгованості шахтарям

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк