30.12.2021, 14:58

В Україні затвердили терміни військового призову та звільнення в запас у 2022 році

Иллюстративное фото / Открытый источник

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким визначено терміни проведення призову на службу в українській армії та терміни звільнення в запас у 2022 році.

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 687/2021, у якому визначаються терміни проведення щорічних чергових призовів громадян України на строкову військову службу, звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили строки такої служби, та порядок виконання заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням чергових призовів у 2022 році. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті Офісу президента, передає Час Пік.

У 2022 році проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу відбудеться:

  • з квітня по червень,
  • з жовтня по грудень.

Призовні комісії розпочнуть роботу з 1 квітня та 1 жовтня 2022 року, а підготовчі заходи заплановано розпочати на місяць раніше цих дат.

В Офісі президента нагадали, що військовослужбовців, які проходять строкову службу у Збройних Силах України, залучають передусім до комплектування арсеналів, баз, складів, центрів зберігання боєзапасу та на посади, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації (крім тих, які дислокуються у Донецькій та Луганській областях).

Призову на строкову службу у 2022 році не підлягають:

  • особи, які здобувають вищу освіту в порядку денного навчання;
  • особи, які проходять військову підготовку у вищих навчальних закладах (Військова кафедра);
  • особи, у яких лікарський припис за станом здоров'я;
  • особи з особливими сімейними обставинами;
  • особи, які займаються професійною діяльністю відповідно до отриманого диплома про вищу освіту.

Крім того, згідно з Указом, звільнення в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені терміни строкової військової служби, також передбачено провести в квітні – червні та жовтні – грудні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: