01.01.2022, 22:29

Обов'язковий техогляд та нові штрафи: що чекає українських водіїв у 2022 році

авто

У 2021 році народні депутати неабияк потрудилися і приготували для українських автовласників ряд змін, які набудуть чинності в 2022 році.

Про найважливіші зміни, які торкнуться всіх українських водіїв, розповість Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Обов'язковий техогляд

Мабуть, головним нововведенням 2022 року стане повернення обов'язкового техогляду, який вступить в дію у вересні. Техогляд зобов'язані будуть проходити практично всі легкові авто, а також вантажівки та причепи. Транспорт повинен відповідати не тільки технічним, а й екологічним нормам, що ускладнить життя тим, хто їздить на старих авто.

Чого ще чекати?

У 2022 році дорожні камери почнуть фіксувати проїзд на червоне світло та їзду по зустрічній смузі, а також зупинку на смузі громадського транспорту. На дорогах зараз працює 270 камер автофіксації. У поточному році запрацює ще й 210 датчиків.

Крім того, зростуть деякі штрафи. Так, за їзду без прав доведеться заплатити 425 грн, а якщо водій не отримав дозвіл і не отримав посвідчення - штраф у розмірі 3400 грн. За повторне порушення передбачається штраф у розмірі 20 400 грн.

За керування авто в стані сп'яніння також посилили покарання - 17 тисяч грн штрафу та позбавлення прав на рік. Повторне порушення зобов'яже водія виплатити 34 тисячі грн та позбавить прав на 3 роки.

Очікується, що також зросте штраф за зношені шини. Відповідний проєкт закону № 6462 вже зареєстрований та оприлюднений на сайті Верховної Ради. 

Читайте також: Оновлену "Таврію" від Запорізького автозаводу показали в мережі (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: