08.01.2022, 15:21

Україна відправить на утилізацію близько 600 тисяч доз вакцин від COVID-19

вакцина

Україна передасть на утилізацію в цілому близько 600 тисяч доз вакцини від коронавірусу, які непридатні для використання.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я на запит "РБК-Україна", передає Час Пік.

"Станом на 05.01.2022 р. 561 729 доз вакцини AztraZeneca (з вичерпаним терміном придатності), отриманої на безоплатній основі в якості гуманітарної допомоги від інших держав, зібрані на регіональних складах і будуть передані спеціалізованій організації з її утилізації", - йдеться у відповіді на запит.

Крім того, в червні стало відомо про можливе порушення холодового ланцюга зберігання під час транспортування більше 30 000 доз вакцини Pfizer. Препарат був закуплений за кошти з державного бюджету. Службове розслідування показало, що ця партія дійсно непридатна для використання.

За даними ресурсу, в 2021 році Україна безкоштовно отримала понад 3,6 млн доз вакцин проти COVID-19 в якості гуманітарної допомоги з інших країн, а також понад 7,4 млн доз в рамках глобального механізму COVAX.

Нагадаємо, в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 всім бажаючим віком від 18 років. Як та коли можна зробити додаткове щеплення - читайте в нашому матеріалі.

Читайте також: 

У світі почали фіксуватися випадки "флурони" - комбінації коронавірусу та грипу

У Франції виявлено новий штам COVID-19, яким заразилися вже 12 осіб

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк