04.01.2022, 21:19

У світі почали фіксуватися випадки "флурони" - комбінації коронавірусу та грипу

Марина Началова | Всі новини автора

В Іспанії, Ізраїлі та Бразилії зафіксовано перші випадки одночасного зараження грипом та COVID-19.

У ЗМІ цю хворобу прозвали "флурона" - від Flu - грип і Corona - коронавірус, повідомляє Час Пік.

Кілька днів тому стало відомо, що в Ізраїлі породілля дала позитивний тест і на грип, і на COVID-19 одночасно. Жінка не була вакцинована ні від коронавірусу, ні від грипу. Вона мала легкі симптоми, і її вже виписали з лікарні.

Перші випадки "флурони" також зафіксовано в іспанській Каталонії. За даними місцевого департаменту охорони здоров'я, це були випадки з легким перебігом.

У Бразилії одночасно коронавірусом і грипом заразилися підліток з Ріо-де-Жанейро, двоє немовлят і дорослий із Форталези (штат Сеара).

У Сеарі департамент охорони здоров'я підтвердив наявність трьох випадків захворювання у штаті. Штам коронавірусу, яким заразилися пацієнти, невідомий, але у всіх підтвердився штам грипу H3N2. На даний момент немовлят вже виписали з лікарні, а чоловік госпіталізації не потребував.

Водночас, державний департамент охорони здоров'я Ріо-де-Жанейро заявляє, що в штаті досі немає даних про одночасне зараження.

Як повідомляють ЗМІ, підліток з Ріо-де-Жанейро був протестований на грип і коронавірус 30 грудня у двох приватних клініках, і в обох випадках результати були позитивними. За словами сім'ї юнака, який є гравцем молодіжної футбольної команди, останніми днями у нього були симптоми грипу. Підліток був вакцинований і від коронавірусу, і грипу.

Тим часом у Франції виявлено новий штам COVID-19 з ще більшою кількістю мутацій, ніж у "Омікрона".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк