12.01.2022, 11:29

В Україні починається чергова хвиля захворюваності COVID-19, - прогноз НАН

Ольга Романец | Всі новини автора
коронавирус

Вчені Національної академії наук України дійшли висновку, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності COVID-19.

Про це йдеться в прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 12-25 січня, підготовленому фахівцями Інституту проблем математичних машин і систем НАН України, передає Час Пік.

"Динаміка кількості нових виявлень і позитивних ПЛР тестів дозволяє зробити висновок, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності", - йдеться в повідомленні.

Кількість позитивних тестів зросла майже на 40% щодо мінімуму останніх чисел грудня, зазначили вчені. Також, за їхніми даними, збільшуються обсяги тестування і позитивність тестів.

Україна, загалом, слідує тенденціям країн Східної Європи (Чехія, Румунія, Болгарія та ін.) з невеликою затримкою в часі, повідомили фахівці.

"Так як початок нової хвилі припав на святковий період, що традиційно призводить до аномалій в даних, то зараз важко оцінити і спрогнозувати реальну швидкість поширення епідемії", - пояснили в НАН України.

Середня кількість нових виявлень в Україні склала до 4540 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 158 смертей на день в середньому за останній тиждень, проаналізували вчені.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк