14.01.2022, 11:18

СБУ розслідує масштабну атаку хакерів на урядові сайти

СБУ расследует масштабную атаку хакеров на правительственные сайты

У ніч з 13 на 14 січня була здійснена хакерська атака на ряд урядових сайтів України, зокрема, МЗС, Міносвіти, Мінагрополітики та інші. Більшу частину постраждалих державних ресурсів вже відновлено, інші будуть доступні найближчим часом.

Внаслідок хакерської атаки на урядові сайти витоку персональних даних не відбулося. Про це повідомила прес-служба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, передає Час Пік.

"На головній сторінці цих сайтів було розміщене повідомлення провокаційного характеру. Контенту сайтів при цьому змінено не було, і витоку персональних даних не відбулося", - йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України, Кіберполіція та Держспецзв'язок спільно з відповідними органами державної влади займаються розслідуванням інциденту та збирають цифрові докази.

Як зазначили в СБУ, з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси, а також щоб локалізувати технічну проблему, тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів. Застосунок "Дія" працює в штатному режимі.

Нагадаємо, хакери в ніч на 14 січня зламали урядові сайти України та розмістили загрозливі повідомлення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: