26.01.2022, 21:31

Зупиняти та перевіряти будуть всіх: українським водіям готують новий "сюрприз"

авто

Національна поліція України має намір ввести на дорогах так звані "пункти тверезості", на яких перевірятимуть на стан сп'яніння. 

Про це повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік. 

За його словами, протягом 2021 року на території України було зафіксовано та оформлено 5019 ДТП, в яких водії керували автомобілями у стані сп'яніння. У цих ДТП 113 людей загинули і 1072 отримали травми.

Щоб не допускати подібного в майбутньому, правоохоронці мають намір вже цього року посилити контроль, зокрема, ініціювавши питання про створення "пунктів тверезості".

"2021 рік був важливим для регулювання питання управління напідпитку. Знаковим стало прийняття закону 1231-ІХ, яким були підвищені штрафи, посилена відповідальність, прибрані прогалини законодавства. Однак потрібні і посилені інструменти контролю. Питання "пунктів тверезості" - місць, де зупиняють всі або більшість транспортних засобів з метою швидкої перевірки на стан сп'яніння, так само актуальне. Сподіваюся, дискусія про їх введення на законодавчому рівні відновиться в цьому році", - написав Білошицький.

Читайте також: Завалять штрафами?: Українським водіям приготували новий "сюрприз"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: