02.02.2022, 08:56

"Ще 2 роки цього зеленого корумпованого нашестя країна не витримає": заява "ЄС" після розслідування ДТП з Трухіним

ДТП с Трухиным

Розслідування журналістів обставин ДТП за участю народного депутата від партії "Слуга народу" Олександра Трухіна показало повну моральну деградацію президента Зеленського, президентської партії, керівництва МВС, ДБР та ГПУ. Цей парламент має саморозпуститися.

Про це йдеться в заяві фракції "Європейська солідарність", ]]>опублікованій ]]>народним депутатом Іриною Геращенко в Facebook, повідомляє Час Пік.

"Розслідування журналістів обставин ДТП за участі народного депутата від партіі «Слуга Народу « Олександра Трухіна показало повну моральну деградацію президента Зеленського , президентської партії, керівництва МВС , ДБР, ГПУ , які за півроку після злочину не спромоглися провести розслідування, знищували фактаж і докази злочину, зачищали інформаційний простір, знімаючи з сайтів і медіа всю інформацію про подію, покриваючи свого однопартійця .

Очевидно, що така зухвала бездіяльність правоохоронних органів можлива виключно за вказівки особисто Зеленського. Адже МВС, ДБР, ГПУ сьогодні є кишеньковими структурами Банкової...", - йдеться в заяві.

У заяві наголошується, що розслідування аварії блокувалося, всі камери спостереження з місця скоєння ДТП зникли, тест на наявність алкоголю в крові у винуватця аварії не проводився.

"Повну відповідальність за діі Олександра Трухіна, який на місці злочину не приховував , що має високий дах у найвищих кабінетах і відверто намагався дати хабаря в 150 тисяч поліцейським, несе Зеленський, який привів його в парламент.

Повну відповідальність за бездіяльність міністра ВС Д.Монастирського несе Зеленський , який його рекомендував на цю посаду .

Повну відповідальність за бездіяльність ДБР несе Зеленський , який призначив керівника Бюро...

Ми вимагаємо відставки Міністра ВС, який покривав злочин, керівника ДБР , який спустив розслідування на гальма.

Ми вимагаємо негайного порушене кримінальної справи за фактом ДТП і корупції пана Трухіна, цю справу має вести НАБУ.

А сам Трухін має негайно скласти мандат і не ганьбити ВР.

Та і Зеленському варто іти геть, разом з тими, кого він привів до влади.

Ще 2 роки цього зеленого корумпованого нашестя країна не витримає...", - йдеться в заяві.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що нардеп Олександр Трухін повинен бути виключений з фракції. За його словами, фракція нібито чекала офіційних та переконливих результатів розслідування ДТП, на місці якого бачили Трухіна. 

"Мені і моїм колегам соромно за поведінку Олександра Трухіна. Це точно не те, із чим ми йшли на вибори й чого від нас чекають люди, які за нас голосували. Вважаю, що Олександру Трухіну не місце ні у фракції, ні у партії «Слуга Народу». Він має негайно вийти самостійно, але навіть якщо він цього не зробить – таке рішення однаково буде нами ухвалене, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить нам зібрати кворум і провести результативне голосування", - заявив Арахамія.

Варто відзначити, що в мережі з'явилися жорсткі коментарі у відповідь на заяви однопартійців Трухіна. "Слугам народу" нагадали, що про скандальну і нахабну поведінку винуватця ДТП з самого початку свідчили очевидці, в тому числі патрульні.

Нагадаємо, що Audi Олександра Трухіна 23 серпня на трасі під Києвом врізалося в Ford, а потім скоїло наїзд на Daewoo. В результаті постраждало шестеро людей, включаючи двох дітей. Трухін стверджує, що автомобілем керував його водій, проте в поліції мають запис, на якому видно, що за кермом сидить сам нардеп.

Розслідування інциденту затихло, з посади Трухіна так і не відсторонили. Президент Зеленський під час прес-марафону заявив, що "нічого страшного немає, це звичайне ДТП".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк