10.02.2022, 21:31

Прем'єр Великобританії Джонсон записав нове відео на підтримку України

джонсон

У четвер, 10 лютого, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон записав відео на підтримку України під час візиту до штаб-квартири НАТО в Брюсселі.

Відповідне відео Джонсон опублікував у своєму Twitter, передає Час Пік. 

"Україна нічого не просить, крім миру і суверенітету, можливості вибирати власну долю, і шукає свої альянси, як і будь-яка незалежна держава. Британія завжди відстоювала ці принципи, і ми не відступимо зараз", - сказав британський прем'єр.

Він зазначив, що стягування російських військ до кордонів України - найбільша загроза системі європейської безпеки з часу завершення холодної війни. Щоб уникнути вторгнення РФ, яке стане "бідою не тільки для України, але для Росії і для світу", Джонсон закликав Захід до єдності та рішучості.

За словами прем'єр-міністра, сьогодні в штаб-квартирі НАТО він обговорював з генсеком Єнсом Столтенбергом способи протистояння загрозі з боку Росії та можливості надання допомоги Україні.

"Перш за все, ми працюємо над тим, щоб мати дуже жорсткий пакет економічних санкцій, готових до автоматичного застосування, коли перший чобіт російського солдата перетне суверенну територію України. Ми працюємо над зміцненням східних кордонів НАТО з набагато більшою кількістю військ, кораблів та літаків Сполученого Королівства, які розгортаються скрізь в країнах східних кордонів НАТО", - розповів Джонсон.

Прем'єр-міністр підкреслив, що Великобританія продовжує допомагати Україні. Зокрема, йдеться про надання ЗСУ 2 тисяч протитанкових комплексів NLAW.

Читайте також: Прем'єр Великобританії Джонсон записав ролик на підтримку України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк