14.02.2022, 21:42

Данілов оцінив ймовірність широкомасштабного вторгнення РФ найближчими днями

У Раді національної безпеки та оборони не бачать свідчень того, що Росія збирається напасти на Україну найближчими днями.

Про це заявив журналістам секретар РНБО Олексій Данілов, передає Час Пік.

"Ми повністю усвідомлюємо, що відбувається на сьогоднішній день на території нашої країни, ми усвідомлюємо ризики. Але ситуація знаходиться абсолютно під контролем, більш того - ми на сьогоднішній день не бачимо, що широкомасштабний наступ Росії може відбуватися 16-го чи 17-го числа. Ми цього не бачимо", - сказав Данілов.

"Чи можуть бути якісь проблеми з боку РФ? Так, можуть. Ми до цього готові. Але ми не розуміємо, як у ХХI столітті, 22-й рік: інша країна каже, що ми вас вбиватимемо. Скажіть, будь ласка, що це таке? Як це називати: геноцид, тероризм - як це називати?" - заявив секретар РНБО.

Щодо того, що завтра Держдума РФ може визнати незалежність так званих "ЛДНР", Данілов сказав: "Ну слухайте, така країна. Що ми, можемо поміняти з вами зараз думку цих людей у ​​Москві?".

За словами Данілова, Україна реагуватиме на порушення суверенітету та територіальної цілісності, але після того, як будуть прийняті відповідні рішення, оскільки поки що реагувати нема на що.

Він також зазначив, що Україна не збирається закривати повітряний простір – для цього немає підстав.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський оголосив ймовірну дату вторгнення РФ Днем єднання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк