09.03.2022, 20:21

Ситуація на фронтах України: оперативна інформація станом на вечір 9 березня

взрыв

Угруповання сил оборони України продовжує вести оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон.

Про це свідчить оперативна інформація станом на 18:00 9 березня, оприлюднена Генштабом ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

  • На Сході ВСУ стримують противника відразу в трьох операційних районах - Донецькому, Слобожанському та Таврійському.
  • На Північно-Західному напрямку частиною угруповань зі складу сил оборони здійснюється прикриття державного кордону з Республікою Білорусь. Продовжується ведення оборонної операції у Поліському та Волинському операційних районах.
  • У районі населених пунктів Бородянка та Макарів під час наступальних дій підрозділів ВСУ противник зазнав значних втрат.
  • Місто Чернігів тримає стійку оборону.
  • Угруповання сил оборони Києва утримує визначені рубежі.
  • Російські окупанти завдали ракетно-бомбових ударів по пологовому будинку та дитячій лікарні Маріуполя. Ворог цілеспрямовано руйнує громадянську інфраструктуру та провокує численні жерстви серед мирного населення.

У Генштабі зазначають, що російські військові деморалізовані, їх психологічний стан стрімко погіршується. Разом з тим, підрозділи інформаційної боротьби ЗС РФ готують психологічні акції щодо підриву довіри до представників української державної влади на місцях.

"За наявною інформацією, у ЗС Республіки Білорусь 8 березня 2022 року було проведено внутрішнє анонімне опитування щодо їх готовності взяти участь у бойових діях на стороні ЗС РФ. Результати демонструють, що переважна більшість особового складу не готова до участі у війні проти України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Міноборони РФ вперше визнали, що на війну проти України було відправлено строковиків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк