12.03.2022, 15:55

Російські солдати отримали вказівку перейти на "самозабезпечення" - грабувати мирне населення, магазини, аптеки - ГУР Міноборони

солдаты

У зв'язку з провалом наступальної операції та логістичними проблемами, що виникли згодом, російська армія змінює тактику, фактично легалізуючи мародерство.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у Facebook, передає Час Пік.

"У зв'язку з невдалою спробою провести блискучий наступ, окупанти змушені змінити тактику. Через значні логістичні проблеми та розтягнутість комунікацій вони не здатні належним чином забезпечити свої підрозділи пальним, продовольством, технікою, патронами та провести ротацію", - йдеться у повідомленні.

За інформацією розвідки, основне завдання окупантів на сьогоднішній день полягає в тому, щоб закріпитися на позиціях, прикриваючись місцевим населенням.

"При цьому підрозділи путінських військ на невизначений час залишаються відрізаними від поставок і отримали вказівку перейти на "самозабезпечення" до наступних розпоряджень. Тобто відбирати все необхідне у місцевого населення та грабувати склади, магазини, аптеки", - зазначає українська розвідка.

Кадри мародерства, які не рідкісні, вже облетіли весь світ. За даними розвідки, мародерство також супроводжується іншими злочинами проти мирного населення: вбивствами, тортурами, згвалтуваннями, зокрема неповнолітніх.

"Це цілеспрямована політика терору держави окупанта, яка заохочується його вищим керівництвом. Усі злочини окупантів фіксуються. Ті, хто їх скоює - відомі. І відплата буде неминучою", - наголошує ГУР Міноборони.

Читайте також: Війська рф намагаються взяти Маріуполь та Сєверодонецьк: окупанти захопили східні околиці Маріуполя

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: