28.03.2022, 12:27

28 березня гуманітарні коридори не відкриватимуть, - Верещук

эвакуация

Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що в понеділок, 28 березня, гуманітарних коридорів не проводитимуть.

Про це вона написала в соцмережі Facebook, передає Час Пік.

"Наша розвідка повідомила про можливі провокації з боку окупантів на маршрутах гуманітарних коридорів. Тому, з міркувань безпеки громадян, сьогодні гуманітарні коридори не відкриваємо", - повідомила чиновниця.

Протягом тижня вдалося налагодити роботу 18 гуманітарних коридорів, якими із заблокованих міст України вдалося врятуватися 37 606 осіб.

Нагадаємо, Україна вимагає від Радбезу ООН негайно вжити заходів щодо демілітаризації зони відчуження Чорнобильської АЕС і ввести туди спеціальну місію ООН.

"У контексті ядерної безпеки, безвідповідальні і непрофесійні дії російських військових становлять дуже серйозну загрозу не тільки для України, а й для сотень мільйонів європейців. Тому ми вимагаємо від Радбезу ООН негайно вжити заходів щодо демілітаризації зони відчуження Чорнобильської АЕС і введення туди спеціальної місії ООН для усунення ризику повторення Чорнобильської аварії в результаті дій російських окупаційних військ", - повідомила Верещук.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк