04.04.2022, 13:59

40 день війни: оперативна інформація станом на 12:00

Ольга Романец | Всі новини автора
война в Украине

Триває сорокова доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню. Ворог продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої держави.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ, передає Час Пік.

Командування противника, з метою підготовки до проведення наступальної операції на сході України, здійснює розгортання елементів оперативної побудови наступальні угруповання і нарощує систему управління. Окупаційні війська проводять перегрупування і намагаються поліпшити тактичне положення на окремих напрямках на півдні України. Триває формування та переміщення додаткових підрозділів Російської Федерації для участі в бойових діях на території України.

На Волинському напрямку обстановка змін не зазнала, підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь силами до чотирьох батальйонних тактичних груп, продовжують виконувати завдання з прикриття кордону.

На Поліському напрямку залишається висока ймовірність ракетно-бомбових ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури ворожими літаками, що діють з білоруських аеродромів.

Спостерігається переміщення підрозділів Східного військового округу і повітряно-десантних військ з території РБ і РФ. Переміщення озброєння, військової техніки та особового складу здійснюється залізничним транспортом і повітряним шляхом.

За наявною інформацією, окремі підрозділи 35-ї загальновійськової армії (Білогірськ) і 36-ї загальновійськової армії (Улан-Уде) Східного військового округу розміщені в районах населених пунктів Річиця і Ямпіль (Гомельська область РБ).

На Сіверському напрямку противник завершив відведення підрозділів зі складу Центрального військового округу на територію Курської області і почав їх подальше переміщення.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, здійснює артилерійські обстріли міста, перегруповує війська. Посилює протиповітряне прикриття важливих об'єктів в районі міста Білгород і районів зосередження військ на харківському напрямку.

Для уточнення позицій підрозділів Збройних Сил України противник проводить розвідку в районі населеного пункту Барвінкове із застосуванням БПЛА, також намагається відновити міст через річку Сіверський Донець в районі міста Ізюм. Поблизу населеного пункту Бражківка, силами до танкової ротної тактичної групи, ворог провів розвідку боєм, успіху не мав, відійшов на раніше займані рубежі.

Залишається висока ймовірність нанесення авіаційних і ракетних ударів по цивільних об'єктах Харкова, йде підготовка до наступу в напрямку На Слов'янськ.

На Донецькому і Таврійському напрямках основні зусилля противника зосереджуються в районах населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до наступу на Сєвєродонецьк, а також отриманні повного контролю над містом Маріуполь. По ньому ворог сьогодні завдав 8 авіаційних ударів, тривають вуличні бої. Українські захисники та захисниці тримають оборону міста.

Одночасно противник завершує перегрупування і заміну підрозділів, які втратили наступальні здібності, з метою відновлення активних наступальних дій.

На Південнобузькому напрямку наші війська відтісняють окупантів на Херсонщині. Противник провів повітряну розвідку в районі Миколаєва із застосуванням БПЛА.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах діяльність Корабельного угруповання противника в акваторії Чорного моря знижена у зв'язку зі складними погодними умовами (шторм до 4 балів). Решта ворожий корабельний склад виконує завдання в певних районах.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк