14.04.2022, 14:00

Двох українських пілотів звільнили з полону російських окупантів

Двух украинских пилотов освободили из плена российских оккупантов

Зусиллями Головного управління розвідки Міністерства оборони України звільнено двох українських пілотів, які перебували в полоні російських окупантів. Наразі пілоти перебувають у безпеці, вони у шпиталі та отримують всю необхідну медичну допомогу.

Двоє українських пілотів Олексій Чиж та Іван Попеляшко повернулися до України після російського полону, куди потрапили 8 березня в районі села Нова Басань (Чернігівська область), повідомляє Час Пік із посиланням на ГУР МО.

Їх утримували в слідчому ізоляторі в російському місті Курск в одній камері з ще вісьмома українськими офіцерам.

Як повідомили звільнені пілоти, українські полонені у СІЗО, незважаючи на серйозні поранення, не отримують медичної допомоги. Водночас постійно продовжуються виснажливі допити.

"Примушували записувати пропагандистські відео. Якщо відмовлялись, погрожували що перестануть перев’язувати рани товаришам. Казали, що будуть відрізати запалені частини відрізатимуть по шматочку. Згадували про наші сім’ї та про небезпеку, яка їм загрожує...

Вони справді зазомбовані! Питають, чи багато в Україні "нациків". Повторюють, що хочуть звільнити Україну від нацистів. Що ми скоро знову будемо жити в одній країні, а Галичину забере Польща. Просто йо@нуті якісь...", - розповідають звільнені пілоти.

Відразу після повернення з полону пілотів зустрів начальник ГУР МО Кирило Буданов. У ГУР зазначили, що Україна продовжує боротися за всіх своїх полонених і зробить усе, щоб повернути додому кожного з них.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк