19.04.2022, 19:22

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 19 квітня

война в украине

53-ю добу український народ героїчно протистоїть збройному вторгненню РФ. Росія продовжує ведення повномасштабної війни проти України. Окупанти не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури на всій території країни.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 19 квітня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не робив. Продовжується переміщення пошкодженої техніки військових частин Східного військового округу залізничним транспортом з території Білорусі до РФ. Збройні сили РФ продовжують використовувати аеродромну мережу на території Білорусі з метою завдання авіаційних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури на території України.

На Слобожанському напрямку йде часткове блокування ворогом Харкова. Окупанти намагаються завдавати вогневої поразки підрозділам українських військ та об'єктам критичної інфраструктури. Підрозділи супротивника зробили спробу наступу та ведення штурмових дій на південь від міста Ізюм. Успіху не мали, зазнали втрат і вимушено відступили на раніше зайняті позиції.

На Донецькому напрямку, в районі міста Мар'їнка, внаслідок контрнаступу наших військ ворог зазнав втрат і відступив. Підрозділи Сил оборони відновили контроль над цим населеним пунктом.

На Південнобузькому напрямку продовжуються бойові дії в районі Олександрівки, ворог успіху не має. Намагається здійснити вихід на адміністративний кордон Херсонської області, не припиняючи обстрілу населених пунктів.

Генштаб зазначає, що противник продовжує зазнавати значних втрат особового складу. З метою вирішення проблеми комплектування підрозділів військовослужбовцями за договором управління ЗС РФ ухвалило рішення про можливість підписання короткострокових контрактів терміном від трьох місяців та спрощення форми проведення психофізичного відбору майбутніх кандидатів. Вказані заходи не призвели до бажаного ефекту.

Так, з початку року для проходження служби у 42 частинах Південного військового округу було відібрано лише 130 військовослужбовців військової служби за контрактом. 22 з них вже відмовилися від участі у так званій "спеціальній операції" на території України.

Особливу потребу у комплектуванні особовим складом мають підрозділи, які безпосередньо беруть участь у збройній агресії на території України.

За наявною у Генштабу інформацією, у 200-й окремій мотострілецькій бригаді 14-го армійського корпусу берегових військ північного флоту було знищено особовий склад двох батальйонних тактичних груп. Крім того, на території України було знищено три роти 51-го парашутно-десантного полку та рота 137-го парашутно-десантного полку, що входять до складу 106-ї парашутно-десантної дивізії.

Читайте також: Військовий стан в Україні можуть продовжити до 25 травня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк